Chapter 35 · Ramadhan

Ramadhan 1439H

Assalamualaikum. Saya dengan rendah diri memohon maaf atas salah silap yang saya lakukan kepada yang mengenali saya sempena Ramadhan Mubarak 1439H. Semoga bulan mulia ini dipenuhi dengan keberkatan, ketaqwaan, perkara baik-baik, kasih sayang dan kita sentiasa dalam rahmat/ lindungan Allah. Selamat menunaikan ibadah puasa. ♥

Advertisements
Chapter 35 · Korea Selatan · Pulau Jeju

IDP

Assalamualaikum.. Nak baca kisah sewa kereta boleh baca kat sini kay.. Kereta sewa di Pulau Jeju. Okay, okay. Perkara pertama korang kena ambil tahu untuk memandu di Pulau Jeju, korang kena ada International Driving Permit (IDP). Proses nak dapatkan IDP sekejap je, tak sampai 1 jam pun (tolak masa menunggu, lagi ramai kat dalam pejabat… Continue reading IDP

Chapter 35 · Korea Selatan · Spring Trip

Sewa Kereta di Pulau Jeju

Assalamualaikum. Kalau mengikut pemerhatian sis di blog-blog orang yang pernah pergi ke Pulau Jeju, kebanyakkannya suggest agar sesiapa yang nak jalan-jalan kat sana sewa kereta. Untuk memudahkan pergerakkan. Ada yang suggest ini terbaik, itu terbaik. Sis tak tau mana satu pun yang terbaik. Instinct sis lebih kepada company ni AJ Rent a Car. Sis dah… Continue reading Sewa Kereta di Pulau Jeju

Chapter 35 · Korea Selatan · Spring Trip

Anneyong Jeju Island!

Assalamualaikum, entry ni start kena taip 3 hari selepas balik dari kampung halaman (habis deraf taktau bilaaa). Mental dan jiwa raga masih berada di kampung. Namun demi mencari rezeki untuk balik ke kampung tahun depan, diri ini gagahi jua berkerja. Eseh! Selama 7 hari 6 malam di Pulau Jeju, subhanAllah. Banyak sangat drama, sama ada… Continue reading Anneyong Jeju Island!

Pulau Jeju · South Korea · Spring Trip

With 💗 From Jeju Island.

📸 by Hanis Fathiah. @ Udo, Jeju Island, South Korea.